M83 mikser og mikses

Det franske enmandsprojekt M83 udgav i 2008 albummet “Saturdays = Youth”.  En plade fyldt med popperler af elektronisk tilsnit, der dog ikke brød igennem hos den brede befolkning – måske på grund af de drøje hug fra anmelderne.

Anthony Gonzalez har nu kastet sig over remix, også under sit M83 alias. Og det er har vist sig at være en ganske god idé. Electropoppen har fået en pause, og en stilfærdig eftertænksomhed præger remix af fremadstormende bands som australske Midnight Juggernauts og af Soundvenue heftigt hypede Van She.
Til forskel fra originalen, der er mindst ligeså electrostøjpoppet som M83, er det særligt mikset af Van She’s “Kelly” der gør sig bemærket med sin fine brug af blæsere og sin behageligt langsomme udvikling.

Maps og M83 har også lavet en vellykket byttehandel – Maps har mikset M83’s drømmende single “We Own the Sky” fra at fremstå som en svævende bevægelse til et mere regulært nummer, mens M83 har mikset Maps “To the Sky”. Den usædvanligt fine og bittersøde video til netop det nummer var nomineret til MTV’s best of 2008 konkurrence og er faktisk ligeså anbefalelsesværdig remixet.

Van SheKelly (M83 Remix)
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/01/kelly-m83-remix.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *