Highly Recommendable: Glasser – Apply

Glasser

Det kan vise sig at være af flere grunde, man flytter adresse. For mit vedkomne drog jeg til København fra min oprindelig bopæl i Viborg, for at komme lidt tættere på ting (klichégrunden, I know), på mit Regnsky home gang, på musikken og bla bla. Man kan jo næsten forudsige forløbet, mere bilos og flere cykelture på belejligt flade strækninger, men det er de mere overraskende momenter jeg sætter pris på.

Som når udlejeren går meget op i at dele sin store musikinteresse med mig. Og hvem kan sige nej til god musik? Nu har jeg taget første kunstner til mig, og kærligheden er faldet over amerikanske Glasser, hvilket til min store overraskelse og forbitrelse fuldstændigt er fløjet min næse forbi. På Glassers MySpace præsenteres man for fornemme tal; 160.000 besøgende, mens de uploadede numre tilsammen står for omkring 125.000 afspilninger. Jeg er imponeret af stort set samtlige af disse numre, så jeg vil selvfølgelig ikke tøve med at sige, at antallet af afspillinger ikke undrer mig. Det afspejler klart kvaliteten.

Bag Glasser finder man den rødhårede solist Cameron Mesirow, som på sine produktioner akkompagneres af Matt Popieluch og Charles Burrus. Musikken er for mig forholdsvis udefinerbar, mest af alt fordi jeg frygter at falde over utallige genrebeskrivelser og risikere at overse nogle og fremhæve nogle, der slet ikke er der. For med Glasser finder man en smukt placeret kombination af tribaltrommer, tunge åndedrat, krattende og langsomt udtonende skrig fra hvad jeg formoder stammer fra en lille, men stærk og stædig kvinde. Man vil ikke kunne hævde, at alle disse elementer er sammenblendet, for med en perfektionistisk tilgang fra Mesirows side stikker musikken langt dybere end som så.

Det første resultat kan optrævles på hendes debut-EP, Apply, som udkom på True Panther. Titelnummeret, som klart står til at fremhæve som et af de bedste numre, er samtidigt også blevet remixet af Brooklyn-trioen Chairlift. Resultatet er vellykket. Selvfølgelig, tør man næsten at sige. Hør mere nedenfor.

Glasser Apply
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/08/apply.mp3]

Glasser Apply (Chairlift remix)
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/08/Glasser-Apply-Chairlift-remix.mp3]