Eksklusiv forpremiere: Shy shy shy – Lucky Luke

Shyshyshy Lucky Luke Make Up
Foto: Lasse Steinmetz

På fredag udkommer Shy shy shy endelig med deres debutalbum, som får titlen “Make Up”. Jeg tog mig en snak med duoen, der som bekendt består af Astrid Cordes og Simon Kjeldgaard, om det nye album og deres arbejdsproces. Og så selvfølgelig om det spritnye nummer “Lucky Luke”, som vi i dag helt eksklusivt kan præsentere for jer.

Hvordan har I arbejdet med at lave det nye album?
“Vi skrev en masse gode sange og lavede nogle helt skrabede optagelser af dem kun med sang og Simons Juno 60 – og en trommemaskine, når det gik rigtig vildt for sig. Vi havde lyst til at præsentere sangene i deres reneste form. På den måde låste vi os ikke fast på noget, inden vi begyndte at samarbejde med Rune Borup, som vi har produceret pladen sammen med. Vi isolerede os i hans kælderstudie på Vesterbrogade fra efteråret 2016 til slutningen af 2017, og det føles derfor helt vildt endelig at kunne løfte sløret for pladen – og snart at skulle ud og prøve de nye numre af på en scene. Det har været det hårdeste ved processen; ikke at være ude og spille. Men vi følte ikke, at vi kunne gøre begge dele helhjertet samtidig.”

Hvad handler “Make Up” om for jer?
“Make Up” er en meget personlig plade. Alle sangene tager afsæt i os selv og de ting, vi kæmper med. Titlen er et symbol på, at vi nogle gange forsøger at sminke os lidt, så vi fremstår sejere, end vi egentlig er. Hvilket i sig selv er håbløst, da der nok ikke er noget, der er mere usejt end folk, der prøver at være seje. På den måde er pladen fuld af kontraster. Lyden på numrene varierer også meget. Alle sangene spejler hver sin følelse eller situation, og derfor har vi haft lyst til at give dem hvert sit unikke univers. Vi har eksperimenteret meget med instrumentering og genre på pladen, og vi har forsøgt at presse grænser for, hvordan et Shy shy shy-nummer kan tage sig ud.”

Hvordan bygger albummet ovenpå jeres seneste EP, “Love Songs”?
“Det er jo stadig de gode melodier og den umiddelbare fortælling, der er i fokus. Det er uden tvivl stadig vores sangskrivning, der er i centrum, selvom både arbejdsprocessen og resultatet har udviklet sig. At der er dobbelt så mange sange på “Make Up” har jo i sig selv givet mere plads til variation, og vi har leget endnu mere med at synge hver for sig og flerstemmigt, hvilket åbner op for den kendte Shy shy shy-lyd. Tekstmæssigt har vi også åbnet op for nye emner, som handler mere om selvforståelse end romantiske relationer.”

Har I hver især et yndlingsnummer fra den nye plade?
Simon: “Lige nu er mine favoritter “Someone Else” og “Never Gonna Sleep”, fordi det er de to mest dristige sange på pladen.”
Astrid: “Jeg synes, det er svært at vælge. Men jeg kan mærke, at “Pretenders” stadig virker frisk på mig, når jeg lytter pladen igennem, og det skal der en del til, når man har brugt så mange timer på at sidde med næsen begravet i noget, som vi har. Også kan jeg bare virkelig godt lide glade sange, der handler om nederen ting. Det er en last, jeg har.”

I dag har vi som sagt premiere på “Lucky Luke”. Kan vi sætte et par ord på, hvad den sang handler om?
“Den er skrevet ud fra en følelse af at have lyst til at vende ryggen til det liv, man har bygget, og gå en anden, nemmere vej og leve det simple nomade-liv. Uden bekymringer, uden regninger og forpligtende relationer.”

Nå, så kan jeg vist heller ikke trække den længere. Her kommer “Lucky Luke” – god fornøjelse!

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *