Regnsky anbefaler: Heartland Festival

Heartland Festival Regnsky
Foto: Morten Rygaard

Endelig! På fredag skyder vi sommerfestivalssæsonen i gang, når Rasmus og jeg drager mod eventyrlige Egeskov Slot og Heartland Festival. Vores forventninger til landets smukkeste festival (ja ja, I know. Smukfest, bla bla bla. Show it, don’t tell it!) er skyhøje, efter festivalen i sin 2016-debut overgik alt, hvad vi kunne have forestillet os.

For de af jer, som ikke er så godt inde i Heartland Festival-konceptet, så er festivalen opdelt i fire praktiske kasser: Ud over musik kan man opleve talks om relevante emner med spændende kulturpersoner i bred forstand, gå på opdagelse i (primært) det lokale fynske køkken eller måske lade koncerterne fungere som soundtrack til de mange kunstinstallationer rundt på festivalpladsen. Vores fokus vil naturligvis primært være på det musikalske, men da en festivaloplevelse er svær at adskille, kan det ikke afvises, at tingene flyder sammen i et stort forhåbentlig lykkeligt sammenkog af sanseoplevelser.

Musikprogrammet er ligesom sidste år en modig blanding af vaskeægte legender og upcoming artister (der er sågar en enkelt koncertdebutant på programmet i år!) – som dog for de flestes vedkommende har det til fælles, at de søger at udfordre lytteren enten musikalsk eller gennem sin lyrik og på den måde løfte koncerten mod noget større og vigtigere. Vi ved snart, om det så også lykkes, men her er i hvert fald de artister, som Rasmus og jeg glæder os allermest til at opleve!

Peter anbefaler…

Soleima ft. Dark Matters
Fredag klokken 00.00, Highland
Jeg havde sidste år fornøjelsen af at interviewe Sarah Mariegaard, som er kvinden bag Soleima. Dengang fortalte hun blandt andet, at hun aktivt bruger skæve, grimme og underlige elementer til at få sin energiske garage-pop til at skille sig ud fra mængden – hvilket hun i min bog er lykkedes med på fremragende vis.
På Heartland Festival bliver den fløjsbløde vokal og de velkomponerede melodier ledsaget af et spritnyt visuelt koncept, som vil forvandle en ellers ret almindelig scene til et eventyrligt landskab, der tilpasser sig fra sang til sang. Det er en vaskeægte verdenspremiere, så jeg har endnu kun set en lille teaser, men jeg tør godt love, at det bliver farverigt, festligt og uden tvivl en koncertoplevelse, du har lyst til at være en del af!

Oh Wonder
Lørdag klokken 16.15, Highland
Den britiske duo Oh Wonder er en af de kunstnere, som jeg på nærmest magisk vis har formået at misse gang på gang, men nu skal det være. De udgav deres debutalbum henover stort set hele 2015, og hvor nogen fulgte SKAM, fulgte jeg i stedet Oh Wonders uregelmæssige singler trofast. Musikken er enkel og poppet RnB, som ikke gør nogen fortræd, men Josephine Vander Gucht og Anthony West har – apropos mit interview med islandske JFDR – formået at finde den helt rigtige balance mellem perfektion og magi. Lige der, hvor enhver tone sidder, hvor den skal, uden det bliver kedeligt eller forudsigeligt. Det er med andre ord det perfekte soundtrack til en forhåbentlig solbeskinnet lørdag eftermiddag.

Birdy
Lørdag klokken 18.30, Highland
Birdy er uden sammenligning den artist, jeg glæder mig mest til at opleve på Heartland anno 2017. Hendes musik er kuren, der altid virker på en regnvejrsdag. Den skrøbelige vokal og den nærmest overdrevne intensitet og inderlighed er alt, hvad jeg søger i musik. Hun har skrevet musik, siden hun var otte år, og formåede som bare 14-årig at forbedre et af Bon Ivers bedste numre gennem tiden. Hvis det ikke er anbefaling nok, så ved jeg næsten ikke, hvad jeg kan skrive for at overbevise dig om, at du skal bruge din tidlige lørdag aften sammen med mig og det 21-årige megatalent. Og lad os lige tage et sekund til at værdsætte to ting: At den højtflyvende sanglærke spiller på Highland, og at hun ikke optræder under sit rigtige navn: Jasmine Lucilla Elizabeth Jennifer van den Bogaerde.

Rasmus anbefaler…

Miguel
Søndag klokken 01.00, Lowland
Du har nok ikke brug for mig til at beslutte at tage til denne koncert, men derfor kan jeg da godt dele min glæde med dig, fordi kongen af fløde, Miguel, lægger vejen forbi Egeskov. Det bliver ikke sukkerfrit, så hvis det var muligt at få diabetes af en koncert, så ville det være denne. Der bliver smurt tykt på, det vil jeg næsten godt vædde på. Til singlerne: Det er efter Miguel, du skal slå til. Der kommer til at være godt gang i campingområdet.

Werner Herzog & Sofi Oksanen
Lørdag klokken 12.45, Talks
Det er fedt at bryde rammerne engang imellem. Så selvom Regnsky er en musikblog, så ville det være blasfemisk ikke at kigge ud over musikprogrammet på Heartland, når der er så mange fortrinlige muligheder for at blive inspireret. Jeg ved med sikkerhed, at jeg skal over og se Werner Herzog i levende live, når han skal tale med Sofi OksanenOm Europa”. Selvom det er en filmskaber til en talk, så glæder jeg mig til at blive blød i knæene over Werners stemme og persona. Det er et af de slags mennesker, som man ikke tror, man får lov til at opleve på førstehånd i sin levetid. En unik mulighed for at med egne øjne se manden, der insisterede på at slæbe et 320 tungt dampskib over en bakke i Peru til filmen Fitzcarraldo fra 1982. Werner Herzog er sådan en filmskaber, som andre filmskabere har som deres favorit. Det er garanteret, at det her bliver en helt unik oplevelse. Det foregår lørdag kl. 12.45 på talk-scenen.

Her er desuden en YouTube-video der, hvis det ikke allerede er sket, kan pirre interessen:

Ukendt Kunstner
Fredag klokken 20.00, Highland
Det pirrer også min nysgerrighed gevaldigt, at Heartland har booket Ukendt Kunstner. For mig at se er Ukendt Kunstner og Heartland i meget høj grad henvendt til hver sit publikum. Lad mig sige det sådan: Ukendt Kunstner bliver nærmere spillet til den fest, som der er blevet givet lovning på ikke ville finde sted, mens mor og far er på Heartland. Jeg håber og tror på, at der er blevet tænkt over settet, så det bliver et andet, end de sædvanlige spark-ham-der-står-foran-dig-i-knæhaserne-så-du-kan-komme-længere-frem-koncerter, jeg har været til med Hans Philip og Jens Ole McCoy. Derfor bliver det spændende at se, hvordan de tackler de uvante omgivelser og publikum. Det glæder jeg mig virkelig til at finde ud af.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *