Regnskys julekalender 2016: 15. december

Her's Regnsky
Foto: Ryan Lee Turton

Vi nærmer os så småt juleaften og for at gøre ventetiden lidt kortere, vil Peter hver dag frem til juleaften åbne en låge i Regnskys julekalender. Her vil han blandt andet afsløre sine 24 yndlingsnumre fra det forgangne år og se nærmere på andet fra musikkens verden, som er værd at mindes. God fornøjelse og god jul!

Vi er nået dertil, hvor det virkelig begynder at spidse til. Om få dage har vi kåret årets største danske og internationale talenter, inden vi for alvor tager hul på det, som jeg mener, er det mest prestigefyldte: Årets bedste udgivelse. Og så tager vi i dag også hul på top 10 på årslisten – vi skal altså have fundet de, i mine ører, 10 bedste numre fra det forgangne år…

Årslisten: #10
Vi lægger ud med en duo og et nummer, som jeg godt tør love, at du ikke kommer til at møde på særligt mange andre af den her type lister. Det er nemlig Liverpool-duoen Her’s aka frontmand Stephen Fitzpatrick og den norske indvandrer Audun Laading, som åbner top 10 på årslisten med deres anden af i alt tre hidtil udgivne singler, “What Once Was”. Nummeret er et drømmende callback til 80’ernes klirrende beach pop. Hvad der adskiller det her nummer og Her’s fra så meget andet, er utvivlsomt Fitzpatricks letgenkendelige croonende vokal, der som det største bjørnekram trækker lytteren ind i bandets behagelige sommerlige univers – omend de lyrisk befinder sig i et mere angstfyldt hjørne. Jeg overvejede længe at placere bandet højt på listen over nye navne fra i år, men jeg mangler desværre stadig at opleve dem live, før jeg helt tør omfavne dem. Men hvis man er til artister som Mac Demarco og Ariel Pink, kan jeg kun anbefale at tjekke de to andre numre, “Marcel” og “Dorothy”, ud også.

Årets nye udenlandske navn: #2
Jeg hørte den unge norske kvinde, som indtager andenpladsen hele to gange under årets SPOT Festival – og det var bestemt det værd, trods nogle tekniske udfordringer under hendes anden optræden, hvor guitarist og multitalent Fay Wildhagen måtte tage over for en stund, da ARYs mikrofon svigtede undervejs. Ary Peggio, som hendes borgerlige navn lyder, har endnu ikke udgivet voldsomt meget – ligesom Her’s er det på nuværende tidspunkt kun blevet til tre singler – men talentet står lysende klart hos nordmanden, som i sidste uge blev offentliggjort til næste års SXSW – pudsigt nok sammen med Her’s. ARY spiller ligesom mange af de andre kvindelige artister, som nærmest vælter ud af Norge i disse år, tungere elektronisk pop, og særligt nummeret “Higher” og intronummeret til tv-serien ‘Nobel’, “The Sea” har allerede vundet stor anerkendelse. Det hele startede dog sidste efterår, da hun var med på producer Carl Louis“Telescope”. Og ja, hvis det lyder bekendt, så er det sikkert, fordi du har hørt det i hitserien ‘SKAM’.

I morgen holder vi Norge-fri dag, men vi bliver i Skandinavien på begge lister. Blandt andet skal vi have løftet sløret for årets næstbedste nye danske navn.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *