Always sunshine above the grey sky

El_Txef_A

Elektronisk musik med drømme som Sigur Rós’, med insisterende rytmisk drive og drømmende melodisk overbygning, har altid kunnet spille sig ind i mit hjerte på en særlig måde. Den stille nostalgis romantiske skær bryder lydmuren særligt smukt.

Der er længe mellem opdagelser af den slags, men forleden faldt jeg over et i et Dominik Eulberg-mixtape i form af lukkenummeret, som sendte mig på himmelflugt og gav mig evighedfornemmelse på een og samme tid. Der var tale om Dave DKs netop udgivne remix af nummeret “Mugarrirantz” fra El_Txef_As seneste album med den fine titel We Walked Home Together. El_Txef_A alias Aitor Extebarria er ikke et navn, jeg er stødt på før, trods baskeren er blevet remixet af både Good Guy Mikesh og The Black Madonna, og med sin indie-agtige electronica er en mellow fætter til andre artister, jeg elsker for deres melodiske drømmespind som Mano Le Tough og Minilogue. De to artister er fine pejlemærker at placere El_Txef_A gennem. Sidstnævnte remixede faktisk El_Yxef_As første udgivelse She Kissed Me First tilbage i 2010.

Som Sigur Rós altid bliver sammenlignet med gletschere og sneklædte vidder, ville mit bedste bud på El_Txef_As ophav være Norden (hvis jeg ikke vidste bedre). Der er en stilhed, en kølig distance i hans produktioner. Der løber et ren bevisthed i numrenes stemning, andre mennesker er fjerne – som den forvrængede stemme på “Claim of Planet Earth”. Aitor Extebarria har da også boet i det baskiske bjerge hele sit liv – distanceret fra hans musiks metropoler. Som han selv har sagt i et interview med Pulse Radio: “I think being here helps keep my work and creative process pure.”

El_Txef_A er musik til at være alene i den stille nat. Værs’go:

El_Txef_A – Mugarrirantz (Dave DK remix)

El_Txef_A – Claim of Planet Earth

Dominik Eulberg – Kleiber Machen Leute (Mixtape)

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *