Boards Of Canada har – måske – remixet Whitney Houston

De skotske brødre Michael Sandison og Marcus Eoin er bedst kendt for deres fælles projekt Boards of Canada, som tidligere i år vendt tilbage efter syv års pause med albummet Tomorrow’s Harvest, men de har tidligere under Hell Interface-aliaset lavet et par enkelte remixes, igennem hvilke sideprojektet efterfølgende har optjent kultstatus.

Det hele startede i 1995, samme år som duoens første officielle ep under hovednavnet, hvor Hell Interface remixede Colonel Abrams og 1985-pophittet Trapped. Her vender de med hul percussion og lange, abstrakte synthflader originalversionens funk og hurtige, dansable tempo til en aversion; mørk, dyster og hjemsøgende. En signaturlyd, man igen i 1999 kunne høre på deres bearbejdning af Midnight Stars vel nok største hit, Midas Touch fra 1986.

Man kan altså se et mønster, en tydeligt erklæret kærlighed for 80’er-funk, og nu skulle et gammelt remix være dukket op. I hvert fald kunne man her til morgen vågne op til historien om, at et kasettebånd var blevet fundet, dateret tilbage til 1999, hvorfra Midas Touch-remixet kunne findes på den ene side, akkompagneret af et for offentligheden helt nyt remix, af Whitney Houstons How Will I Know. Det er mørkt, smurt ind i analoge wobblende synthesizerlyde og med en kæk rumklang, der bringer nyt liv i afdøde Houstons vokal. Hvorvidt dette remix rent faktisk er af Boards of Canada eller Hell Interface er endnu en uvished, som vi måske aldrig får svar på, men hvis dette skulle være fake, er det et satans godt et af slagsen.

Whitney Houston How Will I Know (Hell Interface Remix)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2013/09/How-Will-I-Know-Hell-Interface-Remix-1.mp3]