Konkurrence – Vind billetter til Mala og Goth-Trad

Vi elsker Mala og hans pladeselskab DEEP MEDi her på bloggen. Og det gør koncertarrangørerne fra OHOI! heldigvis også. De har inviteret Mala og andre DEEP MEDi-kunstnere, bl.a. Goth-Trad, til at spille koncert næste fredag, den 5. oktober, på KB18. Sammen med OHOI! trækker vi lod om 1×2 billetter til koncerten. For at deltage i konkurrencen, skal du skrive en mail til info@regnsky.dk og svare på spørgsmålet: Hvor mange års jubilæum har OHOI! i år? (Vinderen findes onsdag den 3.) Hvis du er ekstra sej, deler du også dit yndlingstrack af Digital Mystikz eller Mala med os og de andre læsere i kommentarsporet nedenfor (link til youtube, så alle let kan springe ind og lytte).

Digital Mystikz – Anti-War Dub

(Digital Mystikz-klassiker fra 2006 – et godt bud på, hvad man kunne poste)

Mit sidste indlæg handlede om hver sin halvdel af den legendariske dubstep-duo Digital Mystikz. Mens den ene halvdel, Mala, var taget et smut til Cuba for at opdage mulighederne i den caribiske tradition, havde den anden halvdel, Coki, bevæget sig ud i en musikalsk legemliggørelse af det groteske. Koncerten på fredag er en slags hyldest/introduktion til pladeselskabet DEEP MEDi, som Mala har arbejdet med i mange år, og som du nok har læst om her på bloggen. Selskabet er en af de absolut vigtigste udgivere af basmusik. Koncerten er et must for alle fans!

Goth-Trad – Airbreaker

Mala er lidt af en legende i baskulturen, men Goth-Trad, som også optræder på fredag, er knap så omtalt på nettet. Det er en fejl! I starten af året udgav han det fremragende album New Epoch – en ægte dubstep-plade i 2012! Goth-Trads bagkatalog er også meget interessant og fremsynet. Jeg vil gerne kaste et blik tilbage på et par numre fra hans album Mad Raver’s Dance Floor fra 2005 og sammenligne dem med ny musik fra de seneste måneder. Hør først dette komplet galgenhumoristiske track “Acid Steps”. Det lyder næsten som Autechre med basfeber.

Goth-Trad – Acid Steps
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/09/08-Acid-Steps.mp3]

Mad Raver’s er i det hele taget en komplet skør plade. Den kom i 2005 og er dermed imponerende progressiv med sin bevidste blanding af dubstep-inspireret bas og breakcore/drum’n’bass. Hør f.eks. ligheden med den måde, basmusik remixes til breakcore i dag.

Om Unit – Ulysses (Reso’s Different Drum Mix)

Dette track er fra Om Units seneste ep, der kom i juli. Hvis du har tålmodighed til at høre det først halvandet minut, så får du til gengæld en omgang trommearbejde af usædvanlig kaliber. Der er overraskende mange elementer i Resos mix af Om Unit, der minder om Goth-Trads 2005-ideer. Det er de voldsommer trommer, der styrer showet, mens en bas zapper ind og ud. Hen mod slutningen svæver en smuk melodi overjordisk over rytmerne. Her kan du høre Om Units egen version (med en video man nok ville falde i staver til, hvis man var skæv).

Om Unit – Ulysses

Goth-Trad var på flere punkter forud for sin tid. Alligevel er det svært at finde grundig omtale af Mad Raver’s på nettet. Her er endnu en interessant sammenligning mellem Goth-Trads gamle arbejde og en ny udgivelse.

Goth-Trad – Electric Deadly Parade

“Electric Deadly Parade” har en flot blanding af en samtidig tung og let rytmisk fornemmelse. Måden trommesamplet er splittet på giver lethed i begyndelsen af tracket, samtidig med at de øvrige rytmiske elementer nærmest trækker ned i slaget, som om det er trommen, der pisker takten videre. Denne blanding af tung og let rytmisk fornemmelse finder man i dag f.eks. på visse UK Funky udgivelser. Hør det følgende nummer af Terror Danjah, der kom med hans ep Dark Crawler i august.

Terror Danjah – Fruit Punch

Det er en æderspændte, stramsiddende klipning af et track. Bemærk hvor økonomisk nummeret er konstrueret. Der er kun ganske få spor, cirka fire på én gang. Det bliver næsten en salgs minimalistisk UK funky house. Og igen er det trommen der kommanderer tracket, så det balancerer et sted mellem tyngde og lethed. Præcis som hos Goth-Trad.

Koncerten er fredag den 5. oktober på KB18 i Kødbyen. Billetter koster kr. 80,-

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. Mathias Magnussen says:

  de har da vidst nok lige det vilde 10 års jubilæum hell yeah :D

 2. Jeppe L. says:

  http://www.youtube.com/watch?v=jpmxoZNLKJU

  Classic! Valget stod mellem denne og Haunted.

 3. Kristian says:

  Havde ^Jeppe ikke lige været først havde jeg også valgt Earth A Run Red, men det bliver i stedet:

  Digital Mystikz – Miracles
  http://www.youtube.com/watch?v=PtryqH8Yi90&hd=1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?