Solar Bears – Alpha People ft. Sarah P.

Mens de toneangivende medier snubler i Internet-kablerne for at nå først med Solar Bears‘ nye single “Cosmic Runner”, er jeg faldet for den irske duos knapt så dugfriske, men endnu en smule oversete samarbejde med græske Sarah P. fra Keep Shelly In Athens. Nummeret hedder “Alpha People”, og ser ud fra duoens Soundcloud ud til at være den egentlige første smagsprøve på nyt.

Det korte og hit-lignende nummer får mig til at tænke på sidste års debutanter i Games. Ligesom dem er Solar Bears også fascinerede af gamle synthesizeres nostalgiske (måske efterhånden autentiske?) og lige dele sørgmodige og euforiske lyd. På “Alpha People” skæver duoen først tilbage i en nostalgisk blæsers få og skarpt afbrudte toner, før et anderledes vedholdende klaver føres sammen med den pigede vokal, og Solar Bears karakteristiske, dominerende synth sætter trumf på udviklingen fra et melankolsk tilbageblik til et energisk, fremdriftssøgende track, der giver illusioner om en forløsning. Nå ja, med det men, at kombinationen ikke forsætter til et egentligt peak nås, men i stedet forvitrer og ender i nogle sky efterdønninger.
Det virker som den største selvfølgelighed, at Sarah P.’s stemme supplerer Solar Bears kompositioner, og helt fremmed er den da heller ikke for duoen, som tidligere har bidraget med et vellykket remix af Keep Shelly In Athens’ “Running Out Of You” – et remix, hvor et langsomt tempo og generel simplicitet understregede nummerets poesi, og fik irernes alsidighed som producere til at træde frem.

Derfor imødegås udgivelsen af den kommende fuldlængde udgivelse, Supermigration, som “Alpha People” og “Cosmic Runner” er forløbere for, med forventninger om møder mellem organiske og elektroniske instrumenter, men mest interessant mellem nostalgien, melankolien og den frydefulde hukommelse. Pladen udkommer på Planet Mu, hvornår er stadig uvidst.

Solar Bears – Alpha People ft. Sarah P.

Keep Shelly In Athens – Running Out Of You (Solar Bears remix)

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *