Pierce & Pierce remixer Porcelain Raft

Den London-bosatte italiener bag navnet Porcelain Raft har ganske langsomt sneget sig ind i den indieelskende del af vores underbevidsthed. Vi hørte senest fra Mauro Remiddis enmandsprojekt, da det kvalitetsbevidste Acephale selskab i februar udgav ep’en Gone Blind, hvorfra “Tip of Your Tongue” og ”Talk To Me” udviklede sig til minihits hos folk som Pitchfork og Daytrotter. Og Secretly Canadian, som nu står til at udgive Porcelain Rafts’ kommende debutplade.

Men hvordan lyder det? Drømmende, syntetisk, vokal og guitar indsvøbt i rumklang og sporadiske beats. Til tider en kende kedeligt og hørt før. Tidstypisk. Sådan afviste jeg – trods et par gode numre – Porcelain Raft. Det kan jeg ikke længere. Ikke blot på grund af blåstemplingen ovenstående, den er såmænd lige gyldig hvis det ikke fænger. Nej, seneste udgivelse med Porcelain Rafts signatur er en gratis remix-ep, som favoritter som Memoryhouse, CFCF og Memory Tapes bidrager til. Meget chillwave. Også lige – noget overraskende – aarhusianske Pierce & Pierce.

Pierce & Pierce har rumsteret i den jyske muld i et års tid, men har ikke gjort voldsomt meget væsen af sig. Derfor er det først og fremmest overraskende at se duoen figurere på tracklisten for denne udgivelsen, og dernæst at remixet af “Talk To Me” fremstår som langt det bedste af de fem. Det er relativt stille, dyrker de samme virkemidler som originalen, men er tilføjet et underspillet beat, som fastholder synthen og den bedende vokal med det gentagne tekststykke. Med rimeligt enkle virkemidler får Pierce & Pierce opbygget den altomsluttende nattestemning. Det er ikke rigtig trist, men heller ikke opløftende, og denne sjældne blueness har allerede – fem timer efter udgivelsen – fået The Fader til at forelske sig.
Memory Tapes energiske dur-glade remix, CFCFs discofile og Memoryhouses skramlede remix er også lyt værd. Lyt til to af dem først, eller grib hele ep’en her.

Porcelain RaftTalk To Me (Pierce & Pierce’s Epilogue Remix)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/08/05-Talk-To-Me-Pierce-Pierces-Epilogue-Remix.mp3]

Porcelain RaftI Found A Way (Memoryhouse Remix)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/08/02-I-Found-A-Way-Memoryhouse-Remix.mp3]

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. wonky carton says:

    wow, that memoryhouse remix is beautiful!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?