Vi fejrer fødselsdag med 3 skarpe

For tre år siden fik Regnskys stifter, Lærke, en god idé. Bloggen var en realitet, ligesom dagens 3 års fødselsdag er det.

Tre år med god musik skal selvfølgelig fejres med mere af lige netop det. En af de danske producere, vi gennem længere tid har været rigtigt glade for og både har nævnt flere gange på bloggen samt booket til vores klubaftener på Dunkel er Jesper Ryom, som for to måneders tid siden udgav sin første ep, Nature Boy. Som en fødselsdagsgave har vi fået lov til at dele non-album nummeret “Midnight” med jer.
Midnight er Ryom i en elegant og legende version. Siden de første demoer har sommerbrisen svøbt sig om hans houseproduktioner, og det aktuelle track er ingen undtagelse, for med catchy synthlinjer og labre beats er både dansegulvet og strandturen i sikre hænder. Dog findes der ingen sol uden skygge – heller ikke i sommerlig house, hvilket den samplede kvindevokal med det centrale tekststykke “you left me” tilkendegiver.

Jesper RyomMidnight
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/07/Midnight-1.mp3]

Vi har tidligere udvist begejstring for britiske Loose Fit, da duoen var aktuel med remix af Walls’ “Hang Four”. Loose Fits egne produktioner har imidlertid ikke fået så meget plads. Det beviser det netop frigivede nummer “Table Begger” at der ikke er nogen fornuftig årsag til. Med det understreger Loose Fit en generel bevægelse i øjeblikket, hvor (især engelske) houseproducere finder inspiration hos de vanvittigt populære UK-funky/drum’n’bass/post-dubstep genrer. Førstesinglen fra den ep’en Table Begger/Magnitize er en frisk og poppet sag, der rytmisk skæver til drum’n’bass-inspirerede breakbeats, mens funky klaver sender tankerne mod irriterende metervare minimalhouse – nogenlunde indtil en sjældent dyb violin og en tilbageholden vokal entrerer knap to minutter inde i nummeret.

Loose FitTable Beggar (Radio Edit)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/07/Table-Beggar-Radio-Edit.mp3]

Afslutningsvist skal vi runde noget, der hverken sværger til house eller hippe genrer. Pallers er seneste satsning fra vores hjerters bedste venner – det svenske superlabel Labrador. Præcis ligesom deres labelkammerater forstår Pallers, at helt rene, blå synthmelodier, anonym vokal og programmerede beats rimer på både hjerte, længsel, smerte og glemsel. Andensinglen “Come Rain, Come Sunshine” fra upcoming debutalbum The Sea of Memories, der udkommer den 27. september, er som et hypnotiserende smukt trip down memory lane, der ender midt i barndommens neonlys. Åh, al den smerte og regn lindres bedst af broderfolket. Som altid.

PallersCome Rain, Come Sunshine
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/07/Come-Rain-Come-Sunshine.mp3]

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Kristian says:

    Tak for tre velformulerede, velvalgte og generelt bare lækre år.

  2. Rikke says:

    Waw, Jesper Ryom har tryllebundet mig med midnight! Fantastisk!
    Tillykke mange gange til Regnsky og folket! Det var en super god ide!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?