Ford & Lopatin videodebuterer

I begyndelsen hed Joel Ford og Dan Lopatins duo Games. Så fandt de ud af, at det var et ufattelig dårligt valgt navn – trods det passede glimrende til gruppens farvestrålende og temmeligt barnlige musik. Games er bestemt ikke et navn skabt til det Internet, der ellers summer af forventning før udgivelsen af gruppens LP-debut, Channel Pressure, d. 7. juni. Derfor tog de to herrer den oplagte løsning, slog efternavnene sammen, og gjorde navnet Ford & Lopatin til et must-know for en hver med begejstring for gennemsyntetisk electro-pop. Det, synes jeg, lyder rimelig irriterende? Men hvad så, hvis duoen omgiver sig med en ordentlig portion selvironi, tilføjer at Lopatin også er kendt som Oneohtrix Point Never, bemærker, at Pitchforks har smidt adskillige af sine “Best New Music”-mærkater efter dem, og at de derudover har samarbejdet med prominente navne som Blonde Redhead, CFCF og Laurel Halo – så lyder det straks mere appetitligt, ikke?

“Emergency Room”, førstesinglen som Ford & Lopatin, beviste, at det tørre navn ikke har sat en stopper for den energiske og til tider vanvittige electropop, som duoen forsat producerer, om ikke bedre, så i hvert fald endnu mere stilsikkert end tidligere.
Anden smagsprøve fra albummet er nu parat, og musikvideoen “World of Regret” fortsætter musikalsk i samme spor som førstesinglen – ikke mindst trommelyden er karakteristisk. 80’er synths og repeterende vokal dominerer stadig, og suppleres af en visuel kærlighederklæring til computerspils-grafik, komplet med oversize-brombær, dræber-bier og pangfarver. Ikke en dårlig måde at sætte stemningen til præ-helligdags-fest!

Ford & LopatinEmergency Room
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/06/Emergency-Room.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *