SPOT på synthpop


Helsinki Poetry er den auditive udgave længsel. Under det nye navn kreerer Ebbe Frej (Epo-555, My Evil Twin) og Rune Vigil (The Late Parade) sange, der stræber efter at rykke sig – stræber efter fart og action. Duoen udgav i weekenden en ep med fire numre, der alle bærer bynavne. “Phoenix”, der også spilles i SPOTcast-videoen ovenfor, imponerer mig med sin massive produktion, i hvilken de konstant bragende trommerne og den himmelstræbende vokal tager en nærkamp af næsten Mewske dimensioner – vokalen og den skrøbelige synthmelodi er på mental flugt, mens trommernes aldrig afviger grundrytmen. Helsinki Poetry’s synthificerede støjpop-monumenter er – trods den ene melodiske skønhed efter den anden – tættere forbundet med den nordiske melankoli og evindelige længsel end de sydlige himmelstrøg, der lægger navn til numrene.
Download hele ep’en via Helsinki Poetry’s hjemmeside.

Helsinki Poetry spiller fredag d. 27. kl. 22 i Ridehuset.

Helsinki PoetryMANCHESTER
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/05/MANCHESTER.mp3]

Kolde, metalliske og volumniøse flader – oftest udgjort af synth – skaber bunden for Shanghais langsomme og frostbidte kompositioner. Debut-ep’en The Priest udkom i mandags via Sound of Copenhagen-selskabet, og dens fire orignalnumre (foruden de mange prominente remixes) sender mig direkte til 80’erne, hvor jeg lander midt mellem coldwave og pompøse popudladninger. Shanghai befinder sig hovedsageligt i den del af musikhistorien, der traditionelt garderer sig mod omverden med en ordentlig portion eyeliner og selvmedlidenhed, men ganske imponerende i betragtning af at Shanghai er et ungt band, viser nummerene “Planes, Trains & Automobiles” og “Mine Mine Mine” heldigvis også andre facetter af udtrykket end eksempelvis P3-hittet “Smoke & Mirrors”.“Mine Mine Mine” er vi ovre i 70’ernes progressive rock, ikke mindst i kraft af guitarspillet, som for en gangs skyld står frem som riffs i stedet for flader. Denne afveksling er klædelig, ikke mindst fordi dette nummer fremstår ligeså muskuløst som dets synth-dystre søskende.
Køb Shanghais debut-ep The Priest via iTunes.

Shanghai spiller lørdag d. 28.05 kl. 16 på Voxhall.

Shanghai – Smoke & Mirrors

Shanghai – Mine Mine Mine (preview)

Norske Harrys Gym anbefalede vi første gang i forbindelse med deres koncert på Roskilde Festivals Pavilion Jr.-scene i 2009. Dengang var anmelderne ikke helt begejstrede for den Blonde Redhead-inspirerede kvartets liveoptræden, men da det især var selve eksekveringen af numrene, bandet fik høvl for, kan Harrys Gym som liveband næppe dømmes ude – det er trods alt to år siden.
I hvert flad ikke, hvis du (også) har en svaghed for ambitiøse kompositioner og skønhed. “Smuk” er på mange måde det bedste adjektiv til at beskrive Harrys Gym. Den sfæriske kvindevokal må være indbegrebet af poetisk skrøbelighed, og allerbedst fungerer musikken når rytmegruppen tilføjer dynamik til al skønheden – ofte i form af lige dele programmerede beats, diverse percussion og traditionelle rocktrommer. Jeg tager revanche for den missede Roskilde-koncert på SPOT.

Harrys Gym spiller lørdag d. 28. kl. 20:20 i Musikhusets Rytmiske Sal.

Harrys GymOld Man
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/05/01-Old-Man.mp3]

Harrys GymExtraordinary Girl
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/05/05-Extraordinary-Girl.mp3]

SPOT Festival 2011 foregår på forskellige spillesteder i Aarhus d. 27-27. maj. Køb billet her.
Regnsky arrangerer i forbindelse med festivalen et dayparty i spillestedet V58’s baggård, hvor bl.a Choir of Young Believers, Sleep Party People, Treefight for Sunlight og The New Spring spiller – og det hele er ganske gratis. Mere information her.