Hyetal – Diamond Islands

Den Bristol-baserede producer Hyetal hittede sidste år med nummeret “Phoenix”. Et drømmende og luftigt anthem med dubstep-inspirerede trommer og en alt andet end dubstep-lydende klavermelodi. Men det var ikke mindst på grund af synthens luftige ekko af 80’erne og den medfølgende popsensibilitet, at nummeret – og navnet Hyetal – hæftede sig fast i bevidstheden.

Til maj er Hyetal klar med opfølgeren til sidste års Phoenix/Like Silver ep i form af sin første langspiller Broadcast. Herfra er singlen “Diamond Islands” (netop udgivet via Black Acre) blevet noget af et sofa-hit. Med sparsom instrumentering fastholdes lytterens fokus på gæstesanger Alison Garners længselsfulde vokal og beatets udvikling, mens klaver og synth – ligesom på “Phoenix” – lades om at hæve og sænke nummerets intensitet. Det gøres effektivt, og især når den reverbede lilletromme varsler nummerets egentlige start et halvt minut inde er det svært ikke at synke helt væk i Hyetals behagelige univers.

“Diamond Islands” er et letfordøjeligt nummer fra den poppede ende af frontløbende drum’n’bass, UK funky og-så-videre-genier, Storbrittanien i øjeblikket begaver musikscenen med, men i modsætning til kendinge som snart Roskilde-aktuelle James Blake skal vi hos Hyetal lede lidt bedre efter de store følelser af melankoli og eskapisme. Ganske klædeligt, hvis det står til mig. God jagt.

Hyetal – Diamond Islands

Hyetal – Phoenix
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/04/01-Phoenix.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *