Trailerpark 2010 – danske indievisit

Der er  sat et heftigt kvalitetsstempel på Trailerparks danske indiebookinger. For udover, at alle de tre bands har besøgt velrenomerede festivaler som Roskilde og Spot Festival, har det engelske, men vidt respekterede, indielabel Bella Union vist sig glade for Danmark. Både selskabets danske arbejdsheste i The Kissaway Trail og Chimes & Bells besøger Trailerpark, med deres to vidt forskellige versioner af  indierocken.

Chimes & Bells imponerede mig i den grad ved deres koncert på Roskilde Festivals Pavillion Jr. scene, hvor jeg for første gang så det efterhånden rutinerede liveband i en akustik, der kom de stort anlagte og boulevardbrede melodier til deres ret. For selv i det dystre univers, der ledes af Cecilie Triers dybe sangforedrag, er der lys, og det skal helst kunne komme igennem lydmuren. Janis Magrigiannis fra Choir of Young Believers backing vokal rammer hjerteskærende rent og får – især live – skabt dybde i lydbilledet, så helt igennem hjerteskærende genistreger som “Into Pieces of Wood” bølger ud over publikum.

Chimes & Bells – Into Pieces of Wood
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/07/Into-Pieces-of-Wood.mp3]

En dybde som The Kissaway Trail bestemt ikke dyrker. Hos odenseanerne er der tårnhøjt til loftet, men ikke voldsomt langt til muren. Durakkorder og himmelstræbende kor udfordres sjældent af mol og bas, men det er egentlig i orden, for den fem mand høje gruppe er så fremragende musikere – og ekstremt godt sammen – at de manglende spændinger i musikken udlignes.
Kvinttetens andet album udkom i foråret til stor ros i hjemlandet – blandt andet herfra. For med hvirvlende, støjende guitarer og skrøbelig vokal skabes der længselsfuldt epos, som i den grad har bjergtaget indiehjerter landet over.

Som sidste danske indienavn på Trailerpark er Sleep Party People bestemt ikke et dårligt valg. Ligesom de to andre, spillede Brian Batz og kaninerne på både Roskilde og Spot! Festival tidligere i år, og det til anmeldelser i 5/6 stjerner-stilen. Ikke underligt, for de fem bandmedlemmer bruger de lange ører fornuftigt og lytter så meget til hinanden, at hvert evig eneste sekund sidder lige i skabet. Enhver håbefuld musiker bør opleve Sleep Party People live, for startskuddet til det, der meget vel kunne bliver en regulær supergruppe er gået.

Regnsky kører frem til 25. juli en konkurrence, hvor vi sætter fem partout-billetter til årets Trailerpark Festival på højkant, som løber af staben fra 30. juli – 1. august i København.
For at deltage i konkurrencen skal du sende en mail til eva@regnsky.dk med det korrekte svar på dette spørgsmål:

“Et dansk band på dette års plakat spillede også på Trailerpark sidste år. Hvilket?”

Bemærk: Konkurrencen er nu afgjort! Hvis du ikke er blevet kontaktet pr. mail, er du desværre ikke blandt de heldige. Tak for den store interesse!

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *