Roskilde 2010 – Vi er jo ikke The Knife…

At Sleep Party People på en scene er en god idé, er ikke svært at forestille sig. Men at den stemningsmættede, atmosfæriske og drømmende musik rent faktisk kunne vinde kampen mod bragende eftermiddagssol på Pavilion Jr. var ikke helt forventet. Faktisk hverken fra publikum eller fra Brian Batz, manden bag soloprojektet, der i koncertsammenhænge udvides til et band.

“Publikum reagerede egentlig meget som jeg havde forestillet mig, men det kom lidt bag på mig, at folk klappede så meget med. De nye numre, vi også spillede i dag har også lidt mere drift i sig, hvor debutpladen havde lidt mere sovekammer-lyd. Nu, efter jeg er begyndt at spille live med bandet, tænker jeg mere over at det skal kunne fungere i en livesammenhæng. Der er lidt mere knald på de nye tracks.”

“Min store plan med Sleep Party People var på et tidspunkt at samle et band, hvor alle havde kaninmasker og sort tøj på mens vi spillede, så det ikke var muligt at kende forskel på folk. Selvom man nu – hvis man er helt vildt nørdet Sleep Party People fan – rent faktisk godt kan se forskel på vores masker. Min har A Clockwork Orange-inspirerede øjne, og trommeslagerens har nogle tegnede, lidt gay øjenbryn – ikke at det symboliserer noget. Men når vi kommer ind på scenen har vi ikke masker på – vi vil gerne vise hvem vi er. Så hemmeligt er det heller ikke, vi er jo ikke The Knife eller sådan noget. Vi vil gerne have at folk giver sig helt hen, så de nærmest kun lytter til musikken og nærmest drømmer sig hen til den. Og det virkede faktisk som om det lykkedes i dag. Det er selvfølgelig lidt svært, når der er stærk sol udenfor. Det havde sikkert virket endnu bedre om aftenen, men sådan er  det jo.

Nu er det jo ikke helt første gang, jeg står på den her scene – jeg spillede her med Majorian i 2008. Men det er lidt noget andet med Sleep Party People. Det projekt er jo mit hjertebarn, så jeg tænker meget på, at det skal leveres ordentligt. Men det bliver det jo også, fordi de musikere jeg har med er så kompetente. Det er nok også derfor, jeg slet ikke er nervøs, fordi jeg ved, at det nok skal gå med dem.”

“Jeg har en drøm om næste år at stå på Orange Scene og have de der 70.000 mennesker foran mig, som alle har kaninmasker på. Jeg har prøvet sælge den til Roskilde, men de har ikke hoppet på endnu… Desværre!”

Og sådan løbet Brian Batz videre til det næste interview. Skal man spille på Orange Scene må arbejdet jo gøres!

Sleep Party PeopleThe Dwarf And The Horse
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/01/06-The-Dwarf-And-The-Horse.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *