Start! guide – Fredag

Fredag lader faktisk til at blive den mest interessante aften på årets Start! Festival. Ingen “kendte” navne springer i øjnene som om lørdagen, til gengæld venter en virkelig solid portion bands i de mere eller mindre eksperimerende hjørner af indiepop, rock og electronica.

Hvad er hollandsk pop? Pæredanske Tung_Nem må være klogere end mig, på det punkt. De mener i hvert fald, at deres electronicarock hører ind under den kategori. Hvorvidt desperation også er en grundfølelse i hollandsk musik ved jeg ikke, men hos Tung_Nem er sortsynet en ofte tilstedeværende følelse, der kæmper mod håbet for at blive det mest konstante krydderi for de nattedunkle synthtemaer og popmelodier.
Hvis Tung_Nem spillede musikken akustisk i stedet for elektronisk og skruede lidt op for tempoet, ville de ikke være langt fra Decorate. Decorate. Nu forener de imidlertid synthtemaerne med tungere beats, der i langt højere grad er inspireret af dubstepscenen. Netop mellem synthens melodiske diskant og bassens brummende konsekvens skabes det interessante spændingsfelt.

Tung_Nem spiller i dag, fredag d. 11.06 kl 18:00, på Øks 1 Scenen.

Tung_NemLeap of Faith
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/06/Leap-of-Faith.mp3]

Tung_NemYou Might Make It
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/06/You-Might-Make-It.mp3]


Generelt er det den voksne lyd, der får plads på fredagens program. En afklaret fornemmelse af livets dystre alvor hviler i hvert fald også over Hosts musik. Kompositionerne er komplekse, instrumenterne deler pladser ganske demokratisk, og sammenspillet mellem de konstante trommer og den legende, melodiske bas skaber stabile grundsten for de på “Hell is Here” næsten Slaraffenland-lignende harmonier mellem vokal og blæsere.
Det er i den grad også erfarne kræfter der står bag instrumenterne. Trommeslager/keyboardspiller er hentet fra Kitty Wu og den ekvilibristiske guitarist fra hedengangne (men glimrende) Joycehotel. Host er ambitiøs rockmusik. Hjertet er lagt frit frem til beskuelse, uden lytteren overfaldes af patos.

Host spiller i dag d. 11.06. kl. 20 på Øks 1 Scenen.

Popsensibilitet fra The Shins + håndklap og legetøjsinstrumenter fra BodeBrixen + syretrip fra Animal Collective = Age of Giants.
Age of Giants
spiller altså fin indiepop med elektroniske elementer. Den betegnelse gældera for ekstremt mange bands, men den københavnske duo gør det langt bedre end de fleste. Der er noget oprigtigt over de legesyge melodier og den ungdommelige, eskapistiske stemning. Numrene er bygget op omkring spinkle melodier, og en enkle produktion med fokus på ganske få instrumenter er klædelig – både når der bliver syret lidt ud med kor og keys, der glider ind og ud af hinanden på “Dreamy Nights” og den varme guitar stikker næsen frem på “Island Blues”
Age of Giants er i denne uge Soundvenue Selected og spiller derfor også torsdag d. 17.06 på Rust.

Age of Giants spiller i dag d. 11.06 kl. 18 på Lays Scenen.

Age of GiantsIsland Blues
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/06/ISLAND-BLUES.mp3]

Age of GiantsDreamy Nights
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/06/Dreamy-nights.mp3]


Udover disse forhåbentligt gode koncerter dj’er Regnsky også ude på pladsen i dag. Vi tager forskud på Roskilde Festival under Orange Camps teltdug, der er placeret lige udenfor Øksnehallen på vej over mod Lays Scenen, og spiller fra 22-00 sammen med Hazel Flagg. Forvent indie, upbeat electronica og house i en skøn forvirring.

Regnsky “We are Skitzo”-mixtape
Regnsky – Mixtape Mondays v.21 by WeAreSkitzo

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *