We are Clinging To a Scheme

Det mener The Radio Dept. i hvert fald. På gruppens seneste og tredje album forsøger de at rykke sig videre fra den stil, der har kendetegnet trioen de seneste 8 år, som ellers har gjort svenskerne til nogle af de mest feterede indenfor indiepoppen. De støjende elementer inspirerede af britisk shoegaze er dermed sendt i baggrunden til fordel for et lidt mere poleret udtryk, hvor fokus er rettet på samplede elektroniske beats og drømmende melodier.

Det er mere derfor et mere neddæmpet udtryk der præsenteres, og i stedet for den lille smule vildskab The Radio Dept. tidligere besad, er Clinging To a Scheme et studie i vellyd. Derfor åbner ”Domestic Scene” med smukke harmonier og hviskende vokal – for når et album bestående af ½ sommerenergi, ¼ tilfredshedsmelankoli og ¼ lidt for sød piña colada skal introduceres, må det gøres lige så blødt og behageligt.

Jovist, The Radio Dept. holder stadig af 90’erne, og særligt de sidste par tracks begejstrer mig, for de tilføjer en smule af den nerve jeg savner i den nye lyd – med det sidste kick mangler stadig. Personligheden, der måske forringer vellyden en smule, men som skaber det vigtige incitament til at sætte en plade på for 4. gang. For andet end at nynne lidt med og glemme det hele igen så snart rillen er løbet ud. ”The Video Dept.” er heldigvis et fornøjende bekendtskab, hvor guitaren luftes og Clinging To a Scheme får den savnede kant.

Det er en fornøjelse at lytte til den nye udgivelse. Den søde og bløde lyd er en behagelig virkelighedsflugt, men i længden bliver stemnings-monotonien anmassende, og man ønsker, at The Radio Dept. også havde holdt fast i det gamle skema.

The Radio Dept – Heavens on Fire
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/05/02-Heavens-On-Fire-1.mp3]

The Radio Dept. – Never Follow Suit
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/05/04-Never-Follow-Suit.mp3]

Clinging To a Scheme udkom d. 21.04 på Labrador og i Danmark på A:larm.

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. alexander says:

    synes virkelig det er den lækreste sommerplade :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?