The Kissaway Trail – Sleep Mountian

Efter massiv succes, hits på P3, udenlandsk pladekontrakt hos Bella Union og massiv tournevirksomhed verden rundt, er der sket en del udvikling hos fynske The Kissaway Trail.

Første gang Danmark hørte til kvintetten, var singlen “Smother + Evil = Hurt” i front, og den skaffede kvintetten noget så sjældent som et reelt gennembrud. Selvom den opfølgende debutplade i den grad var præget af nogle heftige begynderfejl i de temmelig volumiøse melodier og tæt på pinlige tekster, forelskede jeg mig hovedkuls i bandet, og hørte hele pladen til ukendelighed.

Nu skal der følges op på successen. Tre år er gået, og i al stilfærdighed er den grandiøst overvældende lydmur blevet skubbet lidt i baggrunden til fordel for mere minimalistiske udtryk.

Hvor The Kissaway Trail i 2007 fremstod ganske tidstypiske med deres canadisk inspirerede indierock, har tiden gjort dem godt. For Sleep Mountian har ikke intentioner om at rette lytterens tanker bagud mod folk som Arcade Fire (som det dog er svært ikke at tænke på), men opfordrer derimod til at give efter for de episk opbyggede numre, og følge med på en tur op ad Sleep Mountian.

Det er der god grund til at gøre. Hvor pladens åbningsnummer og single “SDP” hvirvler støjende og vanvittig harmonisk op med insisterende trommer og fremdrivende guitarriff, snubler den neddæmpede “Painter” på bedste vis rundt i sin aparte rytmik og enkle vokal. Netop fordi så meget ramler sammen, skærer kontrasten mellem The Kissaway Trails højtragende epos og fintfølende, akustiske øjeblikke skarpt og former et i helheden nuanceret album.

Der, hvor The Kissaway Trail får min gamle kærlighed til at sætte de fineste blomster er dog på de oplagte hits. Fabelagtigt gode “New Year” og “Don’t Wake Up” præsterer begge at fænge, forløse og holde lytterens spænding gennem begge numre. Kissaway komprimerer så meget liv ned i 4 minutter, at man må overgive sig til rytmikken mellem energi, sarte vokaler og smukke harmonier.

Rejsen op ad Sleep Mountian er et overvældende eventyr. Selvom bandet i den grad har fået mere styr på harmonierne de enkelte instrumenter imellem, gives der stadig plads til maksimale lydbilleder – der nu er velstrukturerede, gennemtænkte og helt igennem velspillede. Forventningerne er i allerhøjeste grad indfriede.

The Kissaway Trail – New Year
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/03/03-New-Year.mp3]

The Kissaway Trail – Friendly Fire
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/03/05-Friendly-Fire.mp3]

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. alexander says:

  det er så dejlig musik, mere indviklet er det altså ikke <3

 2. Ninna says:

  det var da, hvad man kan kalde en overordentligt velinformerende og velformuleret anmeldelse …

 3. ja, eva, less is more!

 4. Rasmus fra Varde says:

  Kæft det er godt! (også anmeldelsen) – jeg skal så snart afsted mod byer med pladeforretninger og få indkøbt dette stykke ufortyndet nydelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?