Brother Brown er genopstået

For et årti siden huserede Atle Thorberg og Henrik Olsen i duoen Brother Brown, og hvis jeg nævner club klassikeren Under The Water er jeg sikker på at 95 % af jer alle kender denne, som sammen med Marie Frank på vokal erobrerede en dansk grammy-pris. I dag har vi ikke hørt fra duoen i seks år, da de gik fra hinanden i 2004.

Siden har især Atle Thorberg haft travlt med i stedet at Københavns bedst klædte DJ og holde fester under hans mere uformelle alias Atle, hvor især Selector Superior må ses som en af de mest succesfulde klubber i København. Men Atle på det sidste har Atle følt et savn til selv at producere musik, og derfor har han nu egenhændigt vækket den gamle, sovende Brother Brown ud fra sit vinterhi med Five Fathoms som det første nummer i seks år. Selv siger han:

Ligegyldigt hvor skønt det har været at fokusere på den mere sociale side at mit arbejde ved at dj’e, har jeg på det seneste haft et behov for at lægge hånd på nyt musik.
Så efter årelang stilhed omkring den produktionsmæssige side, har jeg endelig fået slæbet røven tilbage foran computeren noget musik, med Five Fathoms som det første officielle resultat.

Nummerets lyd ligger ikke langt væk fra den oprindelige stil som Brother Brown lagde for dagen, eksempelvis som på det førnævnte nummer Under The Water. Dette har også været bevidst træk fra Atles side, at ramme den dybe, melodiske vibe som de forgangne produktioner besad, eftersom han følte det nødvendigt for den musikalske scene i dag og for ham selv på et personligt plan, forbundet i udfordringen som det var.

Og han kan være helt rolig ved resultatet af nummeret. Dette nummer skal ses som en succesfuld tilbagevenden til producerstolen, og som også medvirker på den seneste Sound of Copenhagen-kompilation. Selvom duoen er blevet til et soloprojekt ef der herfra høje forventninger til kommende produceringer, såfremt Brother Brown skulle have fået fornyet energi på mere musik.

Brother BrownFive Fathoms
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/02/Five-Fathoms-1.mp3]

Translate to English