Owen Pallett, Heartland og Lewis

Owen Pallett - Heartland
Et navneskifte og en ny plade. Tja, hvorfor ikke. Før nummeret “Lewis Takes Action” ramte mine ører og Regnsky engang tilbage i december, havde jeg ikke været bevidst om manglen på en mands musik mit bibliotek: Owen Pallett. Skønt det tidligere kunstnernavn Final Fantasy da ringede en del klokker, var mit foregående kendskab til canadierens musik på linje med mit kendskab til Polens historie eller sådan noget. Sikkert interessant, men ikke lige noget man har fået tjekket ud.

Lad os så komme til sagen: Owen Palletts 3. album hedder Heartland med god grund. Canadieren inviterer på en eventyrlig færd gennem albummets samtlige 12 kompositioner, hvor vi følger Palletts fiktive land, Spektrum. Teksterne fortæller historier om hovedpersonen, den gnavne og voldelige landmand Lewis, monologer til sin skaber.
Hvis Pallett ønskede fortsat at holde sig i koncept-afdelingen, ville han måske sige, at det var hans mål at få folk under 30 til at høre klassisk orkestreret musik. Så glad for koncepter er han heldigvis ikke. Men led længe efter guitar og bas, indierock-typer.

For realiteten er blot den, at Owen Pallett er klassisk uddannet violinist. Efter at have forgyldt diverse rockbands (bl.a. Arcade Fire, hvis trommeslager også har hjulpet med på Heartland) med sine symfoniske evner, har han igen vendt sig mod klassisk musik.
Heartland skal høres som et sammenhængende stykke komponeret for strygere, percussion, klaver og vokal. Trods singleforløberen “Lewis Takes Action” varslede en poppet tilgang til melodierne, er ingen instrumenter orkestreret efter en populærmusikalsk formel. Her arbejdes langt mere med instrumenternes individuelle bevægelser, end med musikkens samlede gang fra a til b, mens vokalen gennem hele albummet fungerer som ledetråd ind i de afhængighedsskabende og fortryllende harmonier.

“Lewis Takes Off His Shirt” tager Pallett dig med på en opløftende og letbenet tur udover græsgrønne enge. “E For Estranged” er hjerteskærende smuk og inderlig, og musikkens simple kompleksitet erstatter alle den virkelige verdens kvaler. Og med sidste nummer, “What Do You Think Will Happen Now”, bliver alt okay – i hvert fald så længe Heartlands umådeholdende skønhed er ledsager.

For smuk, smuk, smuk er Owen Palletts første plade i eget navn. En helt igennem himmelstræbende, symfonisk og gavmild lytteoplevelse.

Owen PallettE Is For Estranged
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/01/Owen_Pallett_-_Heartland_-_10_-_E_Is_For_Estranged.mp3]

Owen PallettLewis Takes Off His Shirt
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/01/Owen_Pallett_-_Heartland_-_08_-_Lewis_Takes_Off_His_Shirt.mp3]

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. Det er jo et himmelsk eventyrstrip!

 2. Martin says:

  Wooow “E Is For Estranged” er eventyrlig smuk :O !

 3. alexander says:

  uh, vil jeg sgu gerne eje på vinyl!

 4. SURE says:

  jeg har sku da spillet final fantasy for dig de sidste 6 år…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?