clear me a place to gaze at the stars

I dag er en af de der lidt mærkelige dage. En af de dage, hvor man vågner tre timer før man burde, og samtlige muskler i ens krop værker af for lidt søvn. Hvor ens bedste ven er sengen, og the for en gang skyld er dobbelt så godt som kaffe.

På sådan nogle dage skal de måske lidt glemte yndlingsplader frem fra reolen igen. Mit soundtrack for dagen har været skotske The Zephyrs plade When The Sky Comes Down, It Comes Down On Your Head, som en god ven for et par uger siden lånte mig.
Første nummer, jeg stiftede bekendtskab med, var singlen “Stargazer”. Single er måske så meget sagt, for jeg tvivler på kerne p3-lytteren vil finde den slæbende rytme og dybt melankolske strygertema særligt fængende. Til gengæld er det fortryllende og fortvivlende på samme tid.

Pladen er i sandhed indbegrebet af tidsløs musik. Både fordi den trækker inspiration fra ældre country og ’90’ernes shoegaze,  og fordi pladen, på trods af sin udgivelse i 2001 stadig fremstår dybt relevant.

Så lav en kop the, find høretelefonerne frem og put dig ned under dynen med disse to numre som soundtrack:

The ZephyrsStargazer
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/01/08-Stargazer.mp3]

The ZephyrsPaint Your House
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/01/06-Paint-Your-House.mp3]

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Bjrnlxndr says:

    Jeg æhælsker den plade. Den folkede lyde er sine steder nærmest taktil men samtidig så drømmende fjern og sfærisk, som kun den bedste shoegaze. Lige ned ad min allé. Setting Sun er min favorit:
    http://listen.grooveshark.com/#/search/songs/?query=the%20zephyrs%20setting%20sun

  2. AMTdN says:

    Ja, jeg elsker den også – men det siger vel nærmest sig selv. Sidder her, midt på formiddagen, ganske svævende og beruset bare af ren lyd og en kop latte .. ahh…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?