Minimalistix

Skream

Jeg vil aldrig blive den ultimative dubsteplytter. Et elektronisk musikstykke skal efter min vurdering yderst sjældent bevæge sig over 130 beats i minuttet, ligesom jeg heller ikke digger det beskidte ydre, som normalt kendetegner dubstepgenren. Men sådan er det jo så normalt, at vi hver især binder os til og foretrækker en genre, fremfor en anden. Genrekærlighed afspejles vel i den individuelle persons natur, ikke?

Er dog ved at bløde lidt op, på nogle punkter. I lørdags kunne jeg åbenbart se fornuften i at tage alene ind på Dunkel, hvor aftenen stod i dupsteppens tegn, hvor jeg forklarede min egenhændige tilstedeværelse med at jeg “ville høre noget god musik”. Synes samtidigt, at jeg begynder at forstå, hvordan dubsteppen også symboliserer frigørelse, en meget skøn ting i disse tider med politistat og underminering af demokratiet.

Nu har jeg så kastet min kærlighed over det seneste nummer fra dupsteppens ukronede konge, engelske Oliver Jones alias Skream. Nummeret, som er at finde på et samarbejde mellem ham og landsmændene Instra:mental, hedder Minimalistix, og er paradoksalt nok et nyt ansigt på dupstepscenen, med et sjældent set minimalt udtryk. Den klejne udvikling i det fem minutter lange stykke virker efter første gennemspilning kedelig, men formår at paralysere mig og binde mig på en måde, jeg sjældent har oplevet, når det kommer til musik. Skønt og rent, men med en dejligt rungende bund.

SkreamMinimalistix
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/12/Skream-Minimalistix.mp3]

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Ikke nok med at Instra:mental står bag nogle rigtigt spændende bud på hvordan Dubstep kan lyde, så har de også været en af hjørnestenene i Drum & Bass genrens udvikling i den samme minimalistiske retning henover det sidste halvandet til 2 år. Det kan varmt anbefales at tjekke det podcast Instra:mental laver sammen med drum n bass veteranen dBridge. Det kan findes her: http://club-autonomic.com/

    Det er virkelig et lyt værd! Det godt nok et stykke over de 130 bpm, men prøv alligevel :)

  2. Du har så meget ret, Tobias! Tak for sideinfoen <3

  3. anytime

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?