Melankolsk 2-step? Emo-step?

Melankolsk 2-step? Emo-step?
Eller bare Deadboy. Forleden var en læser helt med på beatet, og gjorde os opmærksomme på det smukke nummer “Heartbreaker” (der kan høres ovenfor), som Deadboy i begyndelsen af december udgav sammen med hittet “U Cheated”.

En langsom, længselsfuld opbygning og et pludseligt beat gør nummeret voldsomt dynamisk, men samtidig utroligt smukt i al sin enkelthed. For at elementerne er få, får blot beatet til at eksplodere endnu mere effektivt, uden den distancerende hektik, dubstep (og andre sidegenrer) af og til kan give en fornemmelse af. Måske er det indflydelsen fra house, der giver englænderens musik et mere roligt udtryk? Det er i hvert fald med til at gøre musikken mere melodisk, og lettere at forholde sig til som lytteoplevelse, fremfor som fysisk oplevelse.

Indenfor samme kategori som Deadboy bevæger rumanske TRG sig, dog er lyden lidt mere pågående end hos Deadboy.
TRG remixede tidligere på året Moderat singlen “Rusty Nails” og DJ Mujavas kæmpehit “Township Funk”. Af de to er det helt sikkert det langsomme, stemningsfulde remix af “Rusty Nails”, der er mest anbefalelsesværdigt, da “Township Funk”s karakteristiske tema fremstår mere hektisk end energisk i den hurtigere 2-step version.

TRG og Deadboy besøger sammen Dunkel d. 15. januar, og det skal blive spændende at høre to af de bedste ambassadører for den nye 2-stepbølge.
Facebookevent

DeadboyU Cheated
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/12/Deadboy_Cheated.mp3]

Eventinfo:
[spoiler]TRG + Deadboy + Psimono
Dunkel, København
15. januar 2010
23-07[/spoiler]

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. Kristian says:

  Yay, mere af den slags og svedigt nok med arrangementet den 15.

 2. Lau says:

  fedt, det kan købes på vinyl her http://www.chemical-records.co.uk/sc/servlet/Info?Track=WRND001 :)

 3. Simon says:

  facebook event til deadboy og trg festen her:
  http://www.facebook.com/event.php?eid=258084568011&ref=mf

  og så vil jeg lige gøre opmærksom på at Deadboy er gæst på mary anne hobbs første show i 2010 på bbc1, så det tyder på et rigtigt godt år for ham. Desuden har TRG en dobbelt 12″ på vej på Tempa med mange af de tracks man kan høre på hans myspace: http://www.myspace.com/trgproductions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?