Cours Lapin – fransk filmmusik på danske flasker

Cours Lapin

Her til aften fejrede det nye danske stjernemandskab, Cours Lapin (fransk for Løb Kanin)- bestående af Peder, Asger Baden, Jonas Struck og Louise Alenius – bandets debutudgivelse af samme navn. Festen foregik i det hyggelige thehus og -salon Tante T på Viktoriagade, hvor aldersgennemsnittet lå på omkring de 20. Dog usandsynligt misvisende, idet stedet, som så mange andre gange, i stort omfang bestod af forældrepar som havde hevet deres rollinger med til en finkulturel oplevelse i blandt et mildere lydinferno fra kronfentationen mellem under- og kaffekopper og frankofile kindkyssere.

Og frankofile var der massere af. Ja, man kunne sågar mistænke bandets medlemmer for at dele en vis forkærlighed for franske verber og den franske charme. Cours Lapins berømmelse ligger tildels i et spændende musikalsk projekt, hvor de fire anderkendte filmkomponister mødes om et tidløst og teatralsk musikalsk eventyr, drevet af den flotte Louise Alenius’ lige så flotte vokal. Kendetegnende for bandet er det jazzede udtryk, og en lyd der nærmest passer perfekt som soundtrack til David Lynch-film eller film med Audrey Tautou. Skrøbeligt, fantasifuldt og med en fransk sensualitet og elegance.

Ovenpå den omtrent halve time lange koncert kunne man sagtens forstå, hvorfor bandet holdt sit release party netop hvor de gjorde. Fine, antikke rammer sammensmeltet med de franske toner fra de danske lemmer gav fremmødet en lille, fransk tidslomme at flygte ind i, langt væk fra Vesterbrogade og Hovedbanegården. En måske ikke uforglemmelig oplevelse, men så i hvert fald en oplevelse jeg stadig nyder, fra et band som også skal have ligeså meget ros for pladen som de får for den udvalgte lokation.
Herfra vil jeg i al fald sende mine varmeste anbefalinger til denne udgivelse, som vil falde de fleste nemt ind at smelte til, i denne kolde efterårstid. Bland eventuelt musikken med en kamin og en kop kaffe.

Cours Lapin Cours Lapin udkom i går via Lizard Shakedown/Fake Diamond Records/Art People og er produceret af bandets ene medlem Peder.

Cours Lapin Blanc
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/10/03-Blanc.mp3]

Cours Lapin Cours Lapin
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/10/05-Cours-Lapin.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *