Jamie XX and his Moneybox

Eliza Doolittle

Okay, så jeg prøvede at anbefale to remixes af The XX og deres numre Basic Space og Shelter, hvor jeg gjorde det klart, at jeg endnu ikke havde fordybet mig i duoens studiealbum. Meget har ikke ændret sig siden sidst, men jeg føler godt nok, at Jamie Smith aka. Jamie XX presser på. Hvorfor?

For et par dage siden havde hans seneste remix nemlig lagt sig godt til rette i Regnskys indbakke. Et remix af Eliza Doolittles Moneybox, som besidder et minimalistisk særpræg, hvilket også skulle være dét, der var så fedt ved The XX’s debutalbum. Det virkelig gode ved dette remix er det anderledes og også meget minimalistiske trommespil, hvor hvert andet taktslag besidder ekstra krudt i sig og afkalder et ekko. Kryds dét med sfæriske og hypnotiserende elementer indover, og du har rent faktisk et aldeles originalt og interessant remix, med masser af holdbarhed.

Men lad os nu ikke sidde og savle over Jamie XX’s arbejde, alene – det er trods alt kun et remix. Men jeg kender ikke så meget til Eliza Doolittle. Et par søgninger rundt omkring fortæller dog, at hun er bosiddende i London, ligesom Jamie og hans bandkollegaer. Og ud fra en gennemlytning af et andet Doolittle-nummer, Police Car, laver hun en poppet udgave af soul-musik. Ja, og så stemmer navnet Eliza Doolittle overens med en rolle fra den gamle film My Fair Lady.
Det er småkedelige produceringer, men hendes vokal er ligeså lækker som hendes ydre. Auch.

Eliza Doolittle MoneyBox [Jamie xx Remix]
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/09/MoneyBox-Jamie-xx-Remix.mp3]

Eliza Doolittle Police Car
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/09/Eliza-Doolittle-Police-Car.mp3]

BONUS!
The XX
Night Time (What Kind of Breeze Do You Blow Extended Edit)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/09/Night-Time-What-Kind-of-Breeze-Do-Y.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *