Are there any other effects?

Mount Kimbie

Jeg betragter mig selv som en kræsen herre, når det kommer til dubstep. Jeg ved dog, at jeg elsker den originale London-dubber Burial og kunstnere, som på een eller anden måde kører den samme stil. Bysbørnene Kai og Dom fra Mount Kimbie har ikke ligefrem lavet numre som er skåret parallelt ud i forhold til Burials, men har fundet den rette mikstur til at fange min opmærksomhed.

Mount Kimbie er, som sagt, fra London og er aldeles anbefalelsværdige, på trods af et bagkatalog, som ikke strækker sig meget længere end to EP-udgivelser på det anderkendte dubstep-label Hotflush Recordings, en medvirkning på et mixtape fra DJ Koze samt et remix af Regnsky-darlingerne fra The Big Pink.

Duoen turnerer de engelske landskaber tynde med en original blanding af grimet dubstep, pitchede vokaler og samplinger fra jazz- og soulmusikken, som indtil videre har resulteret sig i to EP’er; Sketch On Glass og senest Maybes, som udkom for et par måneder siden. For at sige det groft, så har Mount Kimbie endnu ikke lavet ét dårligt nummer, og det er derfor meget lidt nemt for mig, at udpege anbefalinger. Alligevel træder nummeret Maybes fra den seneste udgivelse frem foran resten af bagkataloget, med en pitchet vokal og et væld af koklokkesamples knyttet til dubsteppens letgenkendelige tempo – en sand fryd!
Jeg vil også gerne råbe højt for Sketch On Glass, hvor titelnummeret højest sandsynligt besidder mest hitpotentiale hos de otte numre, de to EP’er tilsammen udgør. Auch!

Mount Kimbie Maybes
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/08/a1-maybes.mp3]

Mount Kimbie Sketch On Glass
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/08/01-mount_kimbie_-_sketch_on_glass_original_mix.mp3]

Translate to English

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Kristian says:

    Først tænkte jeg: Det er SÅ MEGET mystisk IDM over det der og SÅ LIDT dubstep.
    Men nu har jeg hørt begge numre en del gange, og er SÅ enig med indlægget :)

  2. Adam says:

    Det er sgu lækkert!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?