Fantastiske fredag – Frightened Rabbit @ Pavillion


Fredag aften var velsagtens den enkeltstående periode, jeg havde glædet mig mest til. Med et perfekt program, der efter Wavves aflysning og The Fields tilkommen indbød til, at den kun blev tilbragt i festivalens mindste – og bedste – telt, Pavillion.

Kl. 19:00 gjaldt det de støjende folk-rockerne i Frightened Rabbit. Med klingende skotsk accent entrerede de scenen med det fabelagtige “Feeling Better” hentet fra kvartetens imponerende gennembrudsalbum “Midnight Organ Fight” det gjorde bandet til et af de mest kritikerroste sidste år. Åbningen med “I Feel Better” var en dragende og kompleks indledning til koncerten med et dedikeret publikum, der længtes mod den mulighed for total hengivelse, som bandet giver med sin kombinationen af desperat inderlighed og en tilbageholdt, nærmest fortrydende energi, der i korte udbrud bryder fri fra de henslængt spillede, men enormt komplekst sammenspillede numre.
Koncerten var en sand tour de force i stærke numre, og den mindede mig virkelig om, hvilken helt fantastisk, støjende folkbølge, der med bannerførerne i Frigthened Rabbit og tidligere Roskilde-aktuelle The Twilight Sad de sidste år er kommet snigende fra Skotland. “Midnight Organ Fight”s klare højdepunkter som den dybt melankolske, men paralyserende fantastiske “Fast Blood” fik live tilføjet en smuk intensitet, der gjorde det svært ikke at fortabe sig. På mærkværdig vis fik bandet appelleret til både fordybelsen såvel som halvdelens af publikums mere fysiske fordybelse, der udmundede sig til skæv dans, eksempliceret for den referent-stærke “Head Rolls Off”, gik ramte perfekt – lige midt i hjernen og i særdeleshed i hjertet.

At Frigthened Rabbit ikke blot er et fantastisk velspillende liveband med en glimrende plade bag sig, beviste ældre numre, som fik vist en instrumental tyngde i musikken, der ellers ofte gemmes lidt bag hovedmand Scot Hutchinsons tekster og vokal.  Det var symfonisk og dragende mørkt, nærmest på grænsen til det apokalyptiske. Den komplette ekstase blev en realitet, da koncertens sidste nummer “Keep Yourself Warm” langsomt blev introduceret og publikum øjeblikkeligt hengav sig til den spiddende tekst “But, you won’t find love in a, won’t find love in a hole. It takes more than fucking someone to keep yourself warm.”
Måske har bandet ret. Musikken og bandet har i hvert fald al mulig eksistensberigelse.

Frightened Rabbit – The Modern Leper
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/07/01-The-modern-leper.mp3]

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. David Law says:

  Hej Regnsky-folk!

  Tak for debatten ved Yourspace på Roskilde. Vi har tilføjet jer i vores lille link-liste, og håber at I vil gøre det samme.

  Vi snakkes ved,
  David – Akustikken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?