Mislyd @ Start! Festival

start! festival - Mislyd

Start! festival lever i sandhed op til sit navn. Indtil videre har jeg oplevet lovende bands fyre startskuddet til lovende karrierer af, men koncerterne har haft svært ved at hæve sig fra lovende til glimrende. Det er måske en af bagsiderne ved at Distortion og Start! festival ligger i samme weekend – meget af det potentielle publikum gider simpelthen ikke betale 300,- for en billet til Start! festival, når hele byen summer af gratis gadefest.
Derfor har stemningen på festivalen været mat, uden det massive fremmøde der ellers har været karakteristisk for den de seneste år. Og selvom mange bands ihærdigt har prøvet at trække op i teenagepigerne foran hegnet og det hotdog-spisende kernefamiliepublikum, der i år udgør størstedelen af festivalens publikum, har ingen for alvor fået skabt feststemningen.

Livestemning: Tættest på feststemningen var Mislyd. Trods det utaknemmelige idspunk 01:45, var en lille, men pænt hardcore gruppe mødt op med en hensigt: at danse sig gennem hele Club 55 lokalet, om så det kun var 1/10 del fyldt. Mislyd er svære at kategorisere  – men live slog det mig, at det tyske label BPitch Control må have en særlig plads hos bandet. Mislyd deler i særdeleshed Paul Kalkbrenners glæde til diskanten, og det er netop i de dirrende,  lyse toner og luftige passager bandets styrke findes. Lytteren lokkes gennem dragende passager ind i et bredt lydbillede, der brydes af bandets store mængde gode ideer, hvoraf nogle er mere heldige end andre.
En af disse ideer var at spille bandets remix af vennerne i Annasaids nummer “Balloon Fields”, og det ganske succesfuldt. Særligt var livevokalen et scoop, og Martin Sahlertz kraftfulde vokal fik for alvor gjort den ellers noget introverte elektronika til en liveoplevelse der kom udover scenen. 
Mislyd live er en glimrende opvisning i, hvor mange ansigter elektronisk musik har, og netop mangfoldigheden i numrene er Mislyds største styrke. Jeg glæder mig til næste koncert…

Mislyd – Mislyd
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/06/mislyd.mp3]

AnnasaidBalloon Field (Mislyd remix)
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/06/baloon_field_mislyd_remix.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *