Start(!) guiden #1

start festival

De sidste 3 år har jeg besøgt Start! Festival (tidl. Vesterbro Festival), og har altid forladt den med blandede resultater. Som følge af festivalens målsætning om at præsentere ny musik, bliver udtrykket ofte meget rodet, og alle genrer fra fusionsjazz, 1-2-3 indierock og hardcore metal til elektroniske fiflerier og nedbarberet folk præsenteres for et publikum, der nogenlunde lige delt er kommet for at høre Tue West og for at finde dem der bliver stjerner om et par år. Jeg er der for det sidste.
Festivalen er sådan en, hvor du tager til en koncert, hører 2 numre, konstaterer det er noget lort også smutter hen til den næste og konstaterer det er godt. Eller gå ned til 7 11 og køber øl.
I næste weekend (4.-6. maj) finder festivalen sted i Kødbyen i København.

Rent musikalsk er det hovedsageligt den ligetil, amerikansk inspirerede indierock, der er mest repræsenteret på programmet. Det er det også i år, dog uden navne der umiddelbart springer mig i øjnene. Dog vil jeg anbefale at smutte forbi Among Relatives med deres lige-på indierock i stil med Twins Twins, Kiss Kiss Kiss osv. Bare med betydeligt mere originale breaks. Lyt til nummeret “Are You Already Giving Up” myspacen.

Et andet klassisk indierock band er Apollo. Der er patos for alle pengene, en forsanger der gerne vil lyde som The Nationals Matt Berninger, og et band der spiller som de har lært. Hvis de ikke tropper op i all stars, Ramones/Sonic Youth tshirts og tight jeans, så giver jeg en øl i baren, for jeg vil alligevel anbefale koncerten. Selvom de tidligere har tourneret med Carpark North.

annasaid
Navnet Annasaid er igennem længere tid dukket op i temmeligt interessante sammenhænge uden jeg helt har fået tjekket det ud. At det nu står som et af de øverste på Start! festival-plakaten er en god anledning til at gøre det. Og det lyder faktisk ret interessant. Spændende mod rent melodisk, udfordrende rytmegruppe. Nogle gange savner jeg lidt ro på produktionerne – kunsten ligger ikke i at tæske sine bækkener, men at gøre det med det afmålte, velportionerede raffinement adskiller kunst fra håndværk. Generelt er der dog mange elementer i numrene, der lover godt for bandet, og særligt “Balloon Field” er jeg helt forelsket i.

Annasaid – Balloon Field
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/05/balloon-field.m4a]

Mislyd skrev Morten om tilbage i april, og de er sørme også er aktuelle på Start! festival – og det kan meget vel gå hen og blive festivalens største oplevelse for mig. Mislyd besidder en selvbevidsthed i egen musikalitet, og det hæver de electroniske produktioner, der både overbeviser når udtrykket er melankolsk og med dubinspiration (som på nummeret “Mislyd”) og når bandet spiller op til electro-festen på det spritnye nummer “Crayon Fight”.

MislydCrayon Fight
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/05/crayon_fight1.mp3]

artarena
På Start! regner jeg med at få fyldt absolut alle mine reserver for indierock op. Et band jeg virkelig er sikker på kan gøre det er de Libertines-inspirerede Artarena. Det er på alle måder velspillet indierock spillet af ærlige drenge, og hvis fokuset holdes på den gode melodi og opfindsomme akkordskift, så tror jeg der er lagt op til en veloplagt indierock koncert med pophjertet på rette sted. Det synes jeg lyder ret tillokkende i disse disko-tider. Lidt løsrivelse fra en vis Doherty kunne dog klæde bandets selvstændighed. Glæder mig til at se om det holder live – en energisk koncert kunne få mig helt hooked – der mangler endnu lidt overbevisning.
Kom i rette stemning til den catchy “Circus City” (hele ep’en kan downloades her) og tjek de fire Solrød-drenge ud d. 6. kl 16:30 på Mini Øks-scenen.

Artarena – Circus City
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/05/01-circus-city1.m4a]

I løbet af næste uge vil jeg give mere opmærksomhed til Start!-aktuelle bands og kunstnere.

Start! Festival
Den Brune Kødby
4.-6. 6.
Entré: 150,- pr. dag, 300 kr. for partout billet.

Del og kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?